Το κορίτσι του Μπρούκλιν - Γκιγιόμ Μισό

Το κορίτσι του Μπρούκλιν – Γκιγιόμ Μισό

Τι γίνεται όταν ένας συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων γίνεται πρωταγωνιστής σε μια σκοτεινή ιστορία;

Τι γίνεται όταν ένας συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων γίνεται πρωταγωνιστής σε μια σκοτεινή ιστορία; Πρόκειται για το μεγαλύτερο εφιάλτη του ή την πιο τρελή φαντασίωση;

Στο «Κορίτσι του Μπρούκλιν» ο διάσημος γάλλος συγγραφέας Ραφαέλ Μπαρτελεμί μέσα σε ένα βράδυ από την απόλυτη ευτυχία περνάει στον απόλυτο εφιάλτη. Η γυναίκα της ζωής του Άννα Μπέκερ εξαφανίζεται παίρνοντας μαζί της ένα μεγάλο μυστικό που ενώ είχε την ανάγκη να του το αποκαλύψει, δεν πρόλαβε να το κάνει.

Με τη βοήθεια του πρώην αστυνομικού Μαρκ Καραντέκ ο Ραφαέλ ξεκινά έναν αγώνα δρόμου σε μια δύσβατη πορεία καθώς χρειάζεται να βουτήξει στο παρελθόν της Άννας. Οι αποκαλύψεις κάθε φορά έρχονται να ανατρέψουν τα δεδομένα και να περιπλέξουν την κατάσταση.

Μια απαγωγή τριών κοριτσιών πριν πολλά χρόνια, η δολοφονία μιας μητέρας στην Αμερική, ένα ορθογραφικό λάθος, είναι μόνο μερικά από εκείνα τα γεγονότα που ούτε ένας κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων μπορεί εύκολα να σκεφτεί.

Μια στιγμή όμως. Ο συγγραφέας του Κοριτσιού του Μπρούκλιν Γκιγιόμ Μισό αποδεικνύει γιατί είναι ένας από τους πιο πετυχημένους στο είδος του. Καταφέρνει να ενώσει όλα τα κομμάτια του παζλ και να μας δώσει μια ιστορία που μας κρατάει σε αγωνία μέχρι το τέλος.

Πρόκειται για ένα καλογραμμένο βιβλίο που η υπόθεση είναι δουλεμένη και προσφέρει απαντήσεις χωρίς να δημιουργούνται κενά και ερωτήματα. Ο Μισό δεν αφήνει κάτι στην τύχη του και για αυτό το λόγο δεν αφήνει «ξεκρέμαστο» τον αναγνώστη του.

Χωρίς να είμαι οπαδός αυτού του είδους της λογοτεχνίας που έχει παγκοσμίως εκατομμύρια φανατικούς αναγνώστες κατάλαβα ότι ο Μισό είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει: Δεν άφησα το βιβλίο του ούτε στιγμή, έκανα και εγώ εικασίες για την έκβαση της ιστορίας και – το κυριότερο- ξεκίνησα την έρευνα για τα υπόλοιπα βιβλία του.

Πληροφορίες: Το κορίτσι του Μπρούκλιν, συγγραφέας Γκιγιόμ Μισό (Guillaume Musso), μετάφραση Γιώργος Ξενάριος, εκδόσεις Κλειδάριθμος, χρονολογία έκδοσης Ιούνιος 2021.

Write first comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *