Ο σέντερ φορ δολοφονήθηκε το σούρουπο - Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλμπάν

Ο σέντερ φορ δολοφονήθηκε το σούρουπο – Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλμπάν

Ο ισπανός Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλμπάν μας αφηγείται ακόμα μια περιπέτεια του διάσημου ντεντέκτιβ Καρβάλιο που κινείται στην πόλη που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Η Βαρκελώνη αλλάζει περιμένοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι άνθρωποί της όμως κινούνται στους συνηθισμένους τους ρυθμούς.

Ωστόσο η μεταγραφή του σπουδαίου σέντερ φορ από την Αγγλία στη μεγαλύτερη ομάδα της πόλης αλλά και του κόσμου έχει προκαλέσει ντελίριο σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους.

Στα γραφεία του συλλόγου επικρατεί μεγάλη ανησυχία μετά από απειλητικά γράμματα για τη ζωή του διάσημου ποδοσφαιρικού ινδάλματος. Οι ιθύνοντες της ομάδας δεν μένουν άπραγοι. Καλούν τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Πέπε Καρβάλιο να λύσει την υπόθεση.

Σε μια άλλη συνοικία της πόλης, ο πρόεδρος μιας άσημης ομάδας, της Θεντέγιας, που δίνει αγώνα για την αγωνιστική της ύπαρξη αλλά και να σώσει το γήπεδό της, που το ορέγονται διάφορα συμφέροντα εν μέσω του οικοδομικού οργασμού για τους Ολυμπιακούς,  φέρνει στο σύλλογο έναν βετεράνο επιθετικό, παλιά δόξα του παρελθόντος.

Δύο ομάδες σε μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Από τις φτωχές συνοικίες της μέχρι τις πιο πλούσιες περιοχές της. Μια δολοφονία και ένας ντετέκτιβ που προσπαθεί να λύσει το μυστήριο.

Ο ισπανός Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλμπάν (Manuel Vázquez Montalbán) μας αφηγείται ακόμα μια περιπέτεια του διάσημου ντεντέκτιβ Καρβάλιο που κινείται στην πόλη που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Μέσα από τις διαδρομές του, σκοτεινές και μη, ο Καρβάλιο μπορεί να συνδιαλλαγεί με την ίδια ευκολία με τους αρχηγούς παράνομων συμμοριών αλλά και τους εκπροσώπους της ελίτ.

Με γλώσσα απλή, ο Μονταλμπάν μπορεί να έχει το δικό του φανατικό κοινό αλλά μπορεί να κερδίσει και τον αναγνώστη που τον συναντά για πρώτη φορά και ενδιαφέρεται να διαβάσει μια συναρπαστική ιστορία αστυνομικής λογοτεχνίας.

Πληροφορίες: Ο σέντερ φορ δολοφονήθηκε το σούρουπο – Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλμπάν (Manuel Vázquez Montalbán), εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, μετάφραση: Βέρα Δαμοφλή, ημερομηνία έκδοσης: Μάιος 2006

Write first comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *